Beste schoenwinkelketen van België sinds 2007. Beste werkgever tot 500 werknemers sinds 2006. 18de op de Europese ranking ‘great place to work.’ Verscholen aan de rand van een industriepark in Sint-Niklaas, in een laag, wat verouderd, anoniem industriegebouw ligt het hoofdkantoor van een bedrijf met karakter. Juist de ligging en uitstraling van het kantoor verraden dat het bij Torfs Schoenen niet om het hoofdkantoor draait, maar om de medewerkers en klanten in de ondertussen 65 winkels.

Ik ontmoet Wouter Torfs die nu 15 jaar CEO is in zijn kantoor dat in niets anders is dan de andere kantoren in het gebouw. De deur blijft openstaan. Ik stel vast  dat mijn inleiding langer duurt dan normaal. Torfs stelt geïnteresseerd vragen over mijn activiteiten en ik blijf maar praten. De rollen omgekeerd. Luisterend leiderschap in werking. Dan toch stel ik mijn eerste vraag: “Wat waren de kantelmomenten in jouw leiderschap?” Onmiddellijk blijkt dat hij naast goed luisteren het ook vlot kan uitleggen…

Uittreksel uit interview met Wouter Torfs. Het volledige verslag van het interview vind je hier: Leadership Interview Wouter Torfs.

Commentaar?

Share on: